Отидете към основна версия

2 877 23

Клинтън: Китай да извади данъчните декларации на Тръмп

  • китай-
  • доналд тръмп-
  • хилари клинтън

Бившият държавен секретар коментира доклада на Мълър

Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън предложи на някой от кандидатите за президентската номинация на Демократическата партия да предложи на Китай да осигури достъп до данъчните декларации на президента Доналд Тръмп, съобщи Политико.

Клинтън направи сравнение със събитията от президентската кампания от преди 4 години. Тогава Тръмп призова Русия да осигури достъп до изтрити нейни мейли.

„Представете си някой от кандидатите на Демократическата партия да направи такова изявление. Да посочи, че другият ни голям противник освен Русия е Китай. Защо само да Русия да се забавляв? Ако Кремъл подкрепя републиканците, защо да не помолим Китай да подкрепи нас? Ако в Китай ме слушат, защо не вземат да открият данъчните декларации на Тръмп, сигурна съм, че нашите медии ще са им благодарни“, заяви Клинтън.

Тя добави, че основното, което е научила от доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, е че Русия доказано се е намесила в президентските избори. Според нея е много възможно това да се случи и при следващите избори.

През последната президентска кампания WikiLeaks разпространи изтекли писма на Демократическата партия, като експерти твърдят, че Русия е осигурила достъп до тях.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини