Отидете към основна версия

3 571 12

Тръмп: Можем да спечелим тази война, но...

  • сащ-
  • пакистан-
  • афганистан-
  • талибани-
  • доналд тръмп-
  • имран хан

САЩ могат да спечелят войната в Афганистан за 10 дни, но ще умрат 10 милиона души, смята републиканецът

Снимки: БГНЕС/ЕРА

САЩ могат да спечелят войната в Афганистан за 10 дни, но ще умрат 10 млн. души. Това заяви американският президент Доналд Тръмп.

Ако искаме война, ще я проведем и спечелим за седмица. Но не искаме да умрат 10 млн. души, заяви той.

Всичко ще приключи буквално за 10 дни, което ще коства 1/3 от населението на страната и ще я унищожи завинаги, откровен бе президентът.

Тръмп иска американските военни в страната в бъдеще да изпълняват само охранителни, а не военни функции, но не дава на този етап повече детайли около този план. Той направи изявлението по време на посещението си в Пакистан, където се срещна с пакистанския премиер Имран Хан.

Нашите страни работят за слагане край на конфликта в Афганистан, съобщи стопанинът на Белия дом. По-рано самият Тръмп определи страната като "Харвард за терористи".

Афганистанските сили за сигурност се сблъскват с почти ежедневни атаки на талибанските бойци, въпреки отбелязания напредък в усилията на Съединените щати да сложат край на почти 18-годишната война в Афганистан.

По-рано през юли талибаните и американски представители прекратиха седмия кръг от мирните преговори с признаци на напредък в усилията за прекратяване на кървавия конфликт.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.

Свързани новини