Отидете към основна версия

1 257 6

ЕС очаква успешни отношения с новия британски премиер

  • ес-
  • борис джонсън-
  • великобритания

Борис Джонсън беше поздравен от Урсула фон дер Лайен и Мишел Барние

Снимка: Shutterstock

ЕС е готов да работи с новия британски премиер Борис Джонсън. Това обяви основният европейски преговарящ Мишел Барние, цитиран от EU Observer.

Европейските лидери обявиха, че очакват позитивни преговори с Джонсън. Чрез тях ще трябва да бъде постигнато финално споразумение за излизането на Великобритания от ЕС.

По-рано днес Джонсън беше избран за лидер на управляващата британска Консервативна партия. С това той получава и премиерския пост.

„Очакваме с нетърпение да започнем работа с новия премиер Борис Джонсън. Надяваме се той да улесни ратифицирането на споразумението за излизането на Великобритания от ЕС.

Готови сме да преработим договорената декларация декларацията за ново партньорство в съответствие с насоките на Европейския съвет. Надяваме се това да е позитивно и за двете страни“, заяви Барние.

Джонсън беше поздравен и от новия председател на ЕК Урсули фон дер Лайен. Тя заяви, че очаква да има добри работни отношения с новия британски премиер.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Тереза Мей: Ще работя с Борис Джонсън

    Бившият британски премиер Тереза Мей поздрави Борис Джонсън за неговия избор за нов лидер на Консервативната партия, съобщи The Telegraph. С избора ...
    23.07.2019
    1 383
    7
  • Сравниха Борис Джонсън с Елцин

    Европейският комисар по здравеопазването и безопасността на храните Витенис Андриукайтис сравни новия британски премиер с бившия руски президент Борис ...
    23.07.2019
    2 235
    16
  • Борис Джонсън е новият британски премиер

    Борис Джонсън спечели надпреварата за премиерския пост във Великобритания. Бившият външен министър на страната е наследникът на Тереза Мей. Борис Д ...
    23.07.2019
    13 583
    30