Отидете към основна версия

1 009 13

Американците не вярват на медии и политици

  • сащ-
  • медии-
  • политици-
  • доналд тръмп

Повечето жители на САЩ не вярват на медиите, а още по-голям брой не вярват на правителството

Снимка: Shutterstock

Повечето американци не вярват на медиите, а още по-голям брой не вярват нито на правителството, нито на политическата класа, предаде Франс прес.

Според публикувано проучване на центъра за изследване на общественото мнение "Пю" 61 на сто от запитаните са на мнение, че медиите умишлено пренебрегват важни проблеми. 69 процента смятат, че федералното правителство нарочно крие важни сведения от обществото. Близо две трети от запитаните смятат, че е трудно да се отдели истината от лъжата в изявленията на политическите представители, а близо половината казват същото за информациите, публикувани в социалните мрежи.

Същата загуба на доверие се наблюдава и на личностно равнище. 64 на сто от американците заявяват, че доверието им в техните съграждани е намаляло.

Според 14 процента от запитаните една от причините за липсата на доверие в правителството е президентът Доналд Тръмп. 10% обвиняват медиите.

Ситуацията не е отчайваща: 84 на сто от запитаните смятат, че доверието в правителството може да се повиши, а 86% - че доверието между гражданите може да се възстанови.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Блокираха опита за импийчмънт на Тръмп

    Камарата на представителите на САЩ блокира започването на процедура за импийчмънт на президента Донлад Тръмп, съобщи Fox News. Предложението беше в ...
    18.07.2019
    1 461
    5
  • Тръмп, няма да ни накараш да замълчим!

    Четирите американски депутатки от Демократическата партия с малцинствен произход, охулени в серия ксенофобски туитове на президента Доналд Тръмп, му о ...
    16.07.2019
    2 396
    8