Отидете към основна версия

18 337 18

Турист загинал за да спаси дете

  • български-
  • турист-
  • загина-
  • удави

Първоначалното съобщение, че той е българин беше опровергано от полицията

Плажът в този район е сред най-посещаваните

Турист пожертва живота си, за да спаси 4-годишно дете от удавяне на плаж в Западен Съсекс, Великобритания, съобщи английският "Сън".

Детето било в надуваема лодка, отнесена в морето. Мъжът се втурнал във водата и успял да спаси детето, но самият той бил повлечен от мощните вълни.

След като спасители успели да го извадят от водата, в продължение на 40 минути се опитвали да съживят "героя", както го нарича изданието. За съжаление, това не било възможно.

Според спасителите мъжът е бил българин и е дошъл на плаж със своя приятелка, съобщи първоначално "Сън".

По-късно сайтът manchesterwired.co.uk цитира съобщение на полицията, в което се казва, че мъжът е от Южен Лондон, на 32 години. Семейството му е пожелало да не се съобщава името му и полицията е уважила това.

Морето в тази част на Великобритания е известно със своите мощни течения.  Местна жителка коментира, че едва е спасила своето дете при аналогична ситуация.

Някои от хората на плажа са казали, че героят е спасил още едно дете, но полицейските източници не го потвърждават. 

Според "Мирър" спасителят е бил 25-годищен и е спасил две тайландски момиченца.

Инцидентът е станал малко след обяд, когато плажът е изпълнен с посетители, основно семейства, които са се радвали на топлото време. Трагедията се е разиграла в извънохраняемата зона.

Това е поредният инцидент, коментират английските медии, след като температурите на водата скочиха. 21-годишен мъж се е удавил в езеро, 15-годишно момче се е удавило в Темза, след скок от мост в Оксфорд.

 

Цветя бяха поставени на мястото на инцидента, при който е загинал българин:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини