Отидете към основна версия

12 881 20

Българин обявен за герой във Великобритания /Обновена/

  • българин-
  • загина
Снимка БГНЕС

Българин е туристът, който се е жертвал за да спаси 5-годишно момиче от удавяне, съобщи Би Би Си.

Както ви информирахме, първоначално беше съобщено, че загиналият е българин, после полицията опроверга съобщението.

В крайна сметка се оказа, че мъжът, обявен за герой във Великобритания се казва Пламен Петков, на 32 години и е бил жител на Сътън, графство Съри.

Трагедията се разиграла на неохраняем плаж в Западен Съсекс. Българинът се хвърлил в морето, хванал давещото дете и и успял да го подаде на притекла се на помощ жена, която го извадила на брега. Самият той обаче попаднал на силни подводни течения и бил завлечен в морето.

След като спасители успели да го извадят от водата, в продължение на 40 минути се опитвали да го съживят. За съжаление, това не било възможно.

Днес по-късно излезе и официалната информация на Министерство на външните работи, в която се казва, че българският гражданин Пламен Петков e спасил  5-годишно момиче от удавяне. Инцидентът се е случил на  26 май, събота, на плажа  в Западен Уитеринг, Южна Англия. "За съжаление  г-н Петков не е успял да достигне брега и е бил изваден от водата в безсъзнание от други хора на мястото на инцидента. Въпреки пристигналия медицински екип, той  е починал", заявяват от Министерство на външните работи.

Пламен Петков е роден във Враца на 10 декември 1979 г.

МВнР изказва своите най-искрени съболезнования на  семейството на трагично загиналия български гражданин. Българското посолство в Лондон оказва пълно пълно съдействие на близките.

 


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини