Отидете към основна версия

1 941 12

САЩ със съвет за търговските кораби, минаващи през Персийския залив

  • сащ-
  • кораби-
  • персийски залив

Корабите се съветват да информират военните за маршрута си

Снимка: БГНЕС/EPA

Морската агенция на САЩ отправи съвет към американските търговски кораби да изпращат предварително маршрутите си на американските и британските военноморски власти, ако планират да преминават през Пресийския залив, съобщи Fox News.

От там посочват, че политическата и военна активност в региона го правят сложен за предвиждане. Това представлява и заплаха за американските търговски кораби.

Корабите се съветват да предупреждават Пети флот на САЩ за бъдещите си маршрути. Великобритания вече заяви, че ще се присъедини към САЩ в мисията за морска сигурност в Персийския залив.

През последните седмици Иран на няколко пъти задържа кораби в региона. Това стана, след като танкер на страната беше задържан край Гибралтар.

В момента САЩ се опитват да формират коалиция за охрана в региона. Водят се преговори за участие с различни европейски страни.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Русия и Иран се обединяват срещу САЩ

    Русия и Иран предвиждат да проведат съвместни военноморски учения около Ормузкия проток, което повишава рисковете от опасна конфронтация със западните ...
    07.08.2019
    10 611
    79
  • САЩ ще спират иранските петролни войни

    Вашингтон и Рияд ще се противопоставят заедно на опитите на Техеран да дестабилизира световния петролен пазар, се посочва в комюнике на министерството ...
    07.08.2019
    2 890
    5