Отидете към основна версия

1 610 13

Въоръжен рани шестима полицаи в САЩ

  • пенсилвания-
  • сащ-
  • филаделфия-
  • стрелба-
  • полицаи-
  • ранени

Стрелба във Филаделфия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Шестима полицаи са били ранени при престрелка с въоръжен мъж във Филаделфия, която продължава няколко часа, предадоха AP и Ройтерс.

Говорител на полицията в най-големия град на американския щат Пенсилвания писа в Туитър, че най-малко един човек стреля срещу полицаите в квартала Найстаун в северната частна Филаделфия. Полицията във Филаделфия успя да благополучно да изведе двамата блокирани полицаи от дома, където се е барикадирал въоръжения стрелец, както и трима арестанти, оказали се в капан на най-горния етаж на сградата след началото на стрелбата късно снощи, съобщи полицейският шеф на града Ричард Рос.

Рискованата операция по извеждането им бе успешно осъществена след стъмване снощи, като междувременно въоръженият мъж продължаваше да стреля. "Цяло чудо е, че днес тук не загинаха много полицаи", каза Рос. Според него към този момент ситуацията там се преценява повече като "вземане на заложници". Той добави, че полицейски командоси са успели след продължителни опити да се свържат със стрелеца и да го призоват да се предаде. "Знаем, че той е жив", отбеляза полицейският шеф. В момента преговорите продължават и от известно време въоръженият не е откривал огън. Предполага се, че той не е ранен, но това още не е установено.

"Разчитаме той да започне да разбира, че е в негов интерес да излезе и да се предаде. Не знаем обаче дали ще стане така", каза Рос. На пресконференция, предавана на живо от телевизия Си Ен Ен, кметът на града Джеймс Кени съобщи, че мъжът, открил стрелбата в северните части на Филаделфия, е стар познайник на полицията и многократно е бил съден по криминални обвинения.

Той обърна внимание, че стрелецът е успял да се запаси с "неограничено количество огнестрелни оръжия и муниции за тях", което му позволява да стреля в продължение на часове. По данни на полицейското управление, на шестимата служители на реда, получили огнестрелни рани по време на стрелбата, е оказана медицинска помощ и те вече са добре. Още няколко колеги са получили травми от друг вид по време на инцидента.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Няма такава държава

    Вече дори не е интересно да ги броим. Досега през 2019-а в САЩ има повече престрелки, отколкото дни в годината. Като всяка година. Стотици жертви на н ...
    23.08.2019
    3 966
    14
  • Ню Йорк си отдъхна! Това не са бомби

    Два подозрителни предмета, предизвикали евакуация на метростанция в Ню Йорк днес, не са експлозиви, съобщи местната полиция, цитирана от АР. Екип з ...
    16.08.2019
    969
    3