Отидете към основна версия

1 499 17

Вашингтон призова за край на тиранията на Мадуро

  • венецуела-
  • сащ-
  • николас мадуро-
  • майк помпео-
  • хуан гуайдо

Тиранията вреди на венецуелските граждани

Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският държавен секретар Майк Помпео призова за сътрудничество в борбата за отстраняването на венецуелския президент Николас Мадуро от власт на фона на продължаваща политическа криза в латиноамериканската страна, предаде AFP.

Призивът дойде на среща в Богота между Помпео с венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който миналата година се обяви за временен президент. „Трябва да сложим край на тиранията на Мадуро, която вреди на венецуелските граждани и има влияние върху целия регион“, заяви американският дипломат №1.

Гуайдо, който пристигна в неделя в столицата на Колумбия в нарушение на забраната да пътува в чужбина, планира да посети и Брюксел за среща с върховния представител за външната политика Жозеп Борел. А след това и до Давос за участие в Световния икономически форум, предаде БНР.

Визитата на Помпео в Колумбия е първа спирка от обиколката му в Латинска Америка и Карибите. На среща с президента Иван Дуке държавният секретар го похвали за подкрепата за венецуелците, „които отхвърлят авторитарността и настояват за свобода“. Междувременно в Каракас Мадуро отхвърли "фантазиите" на Помпео, който "разчита на психологическа война и лъжи".

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини