Отидете към основна версия

10 436 40

Астероид може да направи всички милиардери

  • космос-
  • астероид-
  • наса

Обектът пренася огромно количество метали

Снимка: БГНЕС/EPA

Намиращ се далеч в Космоса астероид, може да пренася такова количество метали, че да направи всеки жител на нашата планета милиардер, съобщи Times.

Компанията SpaceX вече има планове за проучването на обекта. От НАСА обявиха, че започват сътрудничество с компанията на Илон Мъск.

Вероятно небесното тяло съдържа метали на стойност 8000 квадарлиона паунда. Това е число с 15 нули.

Вероятно обектът преди е бил ядро на планета. Ако средствата от металите бъдат разпределени сред всички жители на планетата, ще се падне по около 1 млрд. за всеки.

Към този момент няма планове за подобни доставки, но учените се интересуват от обекта.

Проучването на обекта вероятно ще ни позволи да разгледаме далечното минало на Слънчевата система, допускат учените. Космическата агенция на САЩ вече работи по специален кораб, който да лети около обекта в продължение на 21 месеца, за да проучи неговата повърхност.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.

Свързани новини

  • SpaceX търси космически туристи

    Американската компания SpaceX обяви партньорство с дружеството "Спейс адвенчърс" за изпращане на до 4-има частни клиенти в Космоса, без да у ...
    19.02.2020
    1 370
    28
  • НАСА набира астронавти за Луната

    НАСА търси астронавти, които да участват в мисии до Луната, съобщи Би Би Си. Планът е човек да кацне на Луната до 2024 г. Мисия до там не е имало о ...
    13.02.2020
    2 853
    58