Отидете към основна версия

5 598 27

Природата ни изпраща съобщение

  • оон-
  • коронавирус-
  • експерт

Експерти коментират последните събития

Снимка: БГНЕС/EPA

Природата ни изпраща съобщение. Това заяви отговарящият за околната среда в ООН Ингер Андерсен, цитиран от Гардиън.

Тя призова за повече грижи за околната среда. През последните месеци има постоянни разговори за екологични реформи.

„До сега не е имало толкова много възможности патогените да преминават от животни на хора. Продължаващата ерозия на дивите пространства ни доближи неудобно до животни и растения. Така определени болести могат да се пренесат на хората.

Ние сме тясно свързани с природата, независимо, дали ни харесва. Ако не се грижим за природата, тогава не се грижим за себе си. Природата е най-силният ни съюзник“, заяви Андерсен.

Според професор Андрю Кънингъм появата на коронавируса беше предвидено. Вероятно ще има и друга вирусна поява от дивата природа, която би представлявала заплаха за общественото здраве.

Той заяви, че предположенията, че вирусът е тръгнал от китайските пазари са възможни, тъй като там се транспортират живи животни, които заради стреса отделят патогени, с които може да възникнат зарази при досег, а в същото време хората пътуват постоянно.

Според Арън Бърнстейн ограничаването на природните зони доближава природата до хората, като посочи, че климатът е решаващ за обществената стабилност.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: