Отидете към основна версия

6 424 16

ЕС да каже истината на Унгария

  • ес-
  • жан - клод юнкер-
  • унгария

Жан - Клод Юнкер настоява за единство

Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС трябва да обяви истината право в очите на Унгария. Това заяви предходният председател на ЕК Жан –Клод Юнкер, цитиран от France 24.

Европейски представители вече отправиха обвинения към унгарското правителство. Парламентът на Унгария гласува нови правомощия на премиера Виктор Орбан.

Според европейските представители не е даден срок за тяхната продължителност. Затова и се настоява за по-ясно обяснение на промените.

„Унгарците действат извън всякаква разумна зона. Има конфликт Изток – Запад и ние не успяваме да го разрешим.

Страната прие ново законодателство и европейците трябва да кажат истината за него. Очаквам голям европейски бюджет, с който да подсигурим икономическа стабилност“, заяви Юнкер.

Той заяви, че не е против общите европейски облигации, но смята, че е нужно много време за тяхното подготвяне. Неговият призив е да има общи европейски действия.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 22 гласа.

Свързани новини

  • Унгарските училища остават затворени

    Училищата в Унгария ще останат затворени до края на май, а прояви с участието на над 500 души не могат да бъдат организирани до 15 август. Това съобщи ...
    30.04.2020
    1 675
    0
  • Европа трябва да има споразумение днес

    Европа трябва да намери споразумение през днешния ден. Това заяви френският финансов министър Бруно льо Мер, цитиран от France 24. Очаква се втори ...
    08.04.2020
    3 029
    16
  • ЕС може да действа срещу Унгария

    Европейската комисия не изключва вариант за предприемане на действия срещу Унгария. Това заяви председателят ЕК Урсула фон дер Лайен, цитирана от ТАСС ...
    03.04.2020
    3 235
    15