Отидете към основна версия

12 354 56

САЩ признаха: В Украйна има американски биологични лаборатории

  • биолаборатория-
  • сащ-
  • украйна-
  • посолство на сащ

Те са там за мирни изследвания и създаването на ваксини

Снимка: Shutterstock

Посолството на САЩ призна за съществуването на американски биолаборатории в Украйна. Това се посочва в изявлението на дипломатическата мисия в социалната мрежа Facebook, цитирано от Riafan.ru.

Посолството на САЩ публикува отговор на изявление на партията "Опозиционна платформа за живот" за незаконни действия в американски лаборатории. Украинските политици поискаха от Киев да провери дейността на 15 американски военни биологични лаборатории, след появата на които бяха забелязани огнища на опасни заболявания в страната.

„Програмата за контрол на биологичната заплаха на Министерството на отбраната на САЩ работи в Украйна с украинското правителство, за да осигури консолидирано и сигурно съхранение на патогени и опасни токсини в правителствените ведомства, така че да могат да се провеждат мирни изследвания и ваксини“, се казва в изявлението на американското посолство.

Известният украински адвокат и правозащитник Андрей Портнов в своя канал Telegram оцени разкритията на американците и се зачуди защо Вашингтон не е поставил лаборатория на нейна територия. „Приятели, може ли някой да обясни какво представлява този набор от фрази и защо тези лаборатории не могат да се съхраняват в САЩ? И какви глупости са това?” - възмути се украинският адвокат.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 27 гласа.

Свързани новини

  • Град Донецк става Сталино

    Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин подписа указ, според който град Донецк по време на честването на паметни дати от Великата о ...
    25.04.2020
    7 102
    54
Новини по държави: