Отидете към основна версия

19 698 64

Проблемът се задълбочава

  • суецки канал-
  • румъния-
  • гърция-
  • живи животни-
  • проблем

10 кораба със 130 000 броя живи животни са заседнали в Суецкия канал

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Десет товарни румънски кораба, на които има 130 000 броя живи животни, са сред заседналите морски плавателни съдове в Суецкия канал. Румънската санитарно-ветеринарна служба е свикала кризисна клетка и се търсят решения, за да не се стигне до измирането на животните, намиращи се на борда на блокираните кораби, от глад, жажда, горещина или претъпканост.

Властите са се свързали със собствениците на корабите, които са уверили, че имат достатъчни складови наличности за животните и че плавателните съдове разполагат с инсталации за обезсоляване, ако питейната вода свърши.

В същото време Гърция заяви, че е готова да окаже каквото е необходима помощ на Египет за решаването на проблема със заседналия в Суецкия канал контейнеровоз "Евър Гивън". „Гърция, която е страната с най-големия търговски флот в света, придава особено значение на свободното и безпрепятствено корабоплаване в цял свят и по тази причина незабавно се мобилизира за решаването на важния проблем, който възникна заради нарушаването на функционирането на Суецкия канал, след като в него заседна контейнеровозът "Евър Гивън", се посочва в съобщение гръцкото външно министерство.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.

Свързани новини

  • 370 кораба се наредиха на опашка

    Близо 370 кораба, от които 25 петролни танкера, не могат да преминат през Суецкия канал заради заседналия в него контейнеровоз. Това съобщи днес ръков ...
    28.03.2021
    4 790
    25
  • Суецкият канал остава блокиран

    Двата вчерашни опита да бъде освободен гигантският контейнеровоз, заседнал в Суецкия канал, се провалиха въпреки надеждите, че висок прилив ще даде тл ...
    28.03.2021
    6 932
    46