Отидете към основна версия

17 463 53

Сърбия: Нямаме нищо общо с падането на българския МиГ-29

  • миг-29-
  • изтребител-
  • учение-
  • сърбия-
  • черно море-
  • шабла-
  • белград

Журналист каза, че е възможно българският изтребител да е бил свален край Шабла от изстреляна от сърбите ракета

Снимка: БГНЕС

Сръбското министерство на отбраната опровергава твърдението на българския журналист Григор Лилов, че е възможно българският изтребител да е бил свален край Шабла от изстреляна от сърбите ракета С-125 Нева. Това пише вестник "Новости".

Министерството информира, че "в деня на падането на българския самолет МиГ-29 членове на сръбската армия не са изпълнявали действия на ракетните части на ПВО, нито действия на авиацията на полигона Шабла, нито по какъвто и да е начин може да бъдат свързани с падането на българския военен самолет МиГ-29."

От идването си на полигона Шабла членовете на сръбската армия са извършвали дейността си в съответствие с предварително дефинираните планове, които са съгласувани и одобрени от страна на представители на въоръжените сили на Република България и сръбската армия, заявяват още от министерството на отбраната в Белград. В тактическото учение с бойни стрелби "Шабла 2021" участваха и формирования на сръбската армия.

След катастрофата на български самолет Лилов написа във Фейсбук: „Военните учения на сръбската армия в България, на полигон недалеч от град Шабла, и вероятността българския МиГ да е свален от изстреляна от сърбите ракета С-125 "Нева" трябваше да бъдат обект на разгорещена политическа дискусия, особено в навечерието на парламентарните избори. Но нямаше такава дискусия. Всички партии, медии, коментатори мълчат“.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 28 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: