Отидете към основна версия

1 424 2

Чавес се върна във Венецуела

  • уго чавес-
  • рак-
  • венецуела

Президентът на Венецуела Уго Чавес съобщи в „Туитър“, че се е завърнал у дома след операцията и лечението от рак в Куба, предаде АФП.

„Ще живеем и ще победим“, написа Чавес. Той продължава лечението си във военна болница в Каракас. Не се уточнява какво е състоянието на президента след четвъртата операция за 18 месеца.

Чавес управлява 14 години и беше преизбран за нов мандат, но още не е положил клетва.

Специалисти по Латинска Америка отбелязват, че Венецуела е изправена пред пълномащабна конституционна криза заради болестта на Чавес, която е породила вакуум във властта.

Във всеки случай, повечето анализатори се съгласяват, че в момента ситуацията е безпрецедентна за Венецуела. Никога преди не е имало президент, който да не присъства на церемонията си по встъпване в длъжност. А това създава несигурност и на политическата сцена.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Чавес бил на химиотерапия

    Президентът Уго Чавес е бил подложен на химиотерапия. Това обяви вицепрезидентът Николас Мадуро. Това е първата официална информация за здравето н ...
    02.03.2013
    1 593
    0
  • Чавес отново със здравословни проблеми

    Проблемите със здравето на Уго Чавес продължават да тревожат гражданите на Венецуела, предава АП. След поредната четвърта операция в Куба, Чаве ...
    22.02.2013
    1 443
    2