Отидете към основна версия

3 590 27

Военна база в САЩ бе затворена след нападение

  • стрелба-
  • сащ-
  • военна база-
  • охайо

Честотата на подобни атаки повдигна отново дебата за оръжията

Снимка: Shutterstock

Военновъздушната база на американския щат Охайо "Райт-Патерсън" беше затворена в четвъртък вечерта, за да се разследва сигнал за стрелец в кампуса, предаде АП, пише News.bg.

"Всички наши военни и цивилни служители са обучени да оценяват бързо ситуацията и да предприемат подходящи действия", се казва в съобщение на авиобазата. По-късно ще предоставят повече информация. По-рано беше съобщено, че десетки са били ранени при стрелба в четвъртък в източната част на Сейнт Луис, американския щат Илинойс. Властите издирват най-малко трима заподозрени за нападението. Възможно е обаче те да са повече.

Колата, с която се предполага, че те са пътували, се е ударила в пътнически влак. Все още не е ясно обаче дали инцидентът е свързан със стрелбата. Не са ясни и мотивите на извършителите. Това е поредно въоръжено нападение в страната. Честотата на подобни атаки повдигна отново дебата за контрола над притежаването на оръжие.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Безразборна стрелба уби и рани поне 70 души

    Броят на убитите и ранените в Афганистан по време на безразборната масова стрелба, открита на 3 септември от талибаните с цел превземането на провинци ...
    04.09.2021
    6 981
    10
  • Банков обир като по филмите

    Банков обир в Бразилия като от холивудски екшън. Около 30 души използвали картечници и пушки в престрелка с полицията. За да не бъдат хванати, те взел ...
    31.08.2021
    9 292
    7