Отидете към основна версия

15 464 185

Ще настъпи денят на Страшния съд, вместо Неделята на прошка

  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски

Зеленски: Ще намерим всяко копеле, което стреля по нашите градове

Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Утре Русия официално обяви обстрела на нашата територия. Нашите предприятия. Комплексът за отбрана. Те са построени в градовете. Хиляди хора работят там. Стотици хиляди живеят наблизо. Това е умишлено убийство“, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение.

Той е сигурен, че наложените срещу Русия санкции не са достатъчни. Зеленски благодари на всеки украинец, който остава дори обграден, за да защитава „нашите градове и нашата свобода“.

„Ще накажем всеки, който извърши зверства в тази война. Ще намерим всяко копеле, което стреля по нашите градове, по нашите хора. Който бомбардираше земята ни. Който изстрелва ракети. Няма да имате нито едно тихо място на тази земя. Освен гробът", заяви той.

Президентът награди с ордени ръководителите на областни администрации и кметове на градове, които са се отличили най-много в защитата на своите общности.

"Днес е Неделя на прошката. Но ние няма да простим на стотици и стотици жертви. Хиляди и хиляди страдания. И Бог няма да прости. Не днес. Не утре. Никога. И вместо простените ще има Страшния съд", Това каза Зеленски във видеообръщение.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 144 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: