Отидете към основна версия

4 933 141

Байдън: Русия скоро ще отпадне от първите 20 икономики в света

  • русия-
  • сащ-
  • г-20-
  • икономика-
  • китай-
  • сергей лавров

По-рано днес руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва не е изолирана, като добави, че връзките ѝ с Китай са на своя исторически максимум

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската икономика скоро няма да бъде сред 20-те най-големи икономики в света, прогнозира в понеделник президентът на САЩ Джо Байдън.

"Руската икономика беше класирана като 11-та по големина икономика в света преди това нейно нашествие в Украйна. Скоро дори няма да се нареди сред първите 20 икономики в света", написа той в Туитър" без повече уточнения.

По-рано днес руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва не е изолирана, като добави, че връзките ѝ с Китай са на своя исторически максимум.

В интервю за сръбската информационна агенция "Танюг" той каза:

"Няма изолация на Русия, имаме огромен брой партньори в Азиатско-Тихоокеанския регион, в Азия, като цяло, в Африка, в Латинска Америка“, заяви Лавров и добави, че Русия има "добри отношения с по-голямата част от организации, създадени от развиващи се страни“ като "Африканския съюз, общността на страните от Латинска Америка и Карибите, Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) и много други".

Лавров също така посочи, че отношенията на Москва с Китай са на "най-силното си ниво досега", въпреки продължаващите усилия на Запада да санкционира и изолира Русия от международната общност.

Лавров отбеляза, че Русия насърчава добри връзки с много глобални организации и много нации в Азия, Близкия изток, Латинска Америка и Африка, въпреки ръководените от САЩ инициативи за натиск върху държавите-членки на ООН да обърнат гръб на Москва на международната сцена.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 62 гласа.

Свързани новини