Отидете към основна версия

3 203 49

Украйна преди преговорите с Русия: Няма да търгуваме с хора, територии и суверенитет!

  • украйна-
  • дмитро кулеба-
  • русия-
  • турция-
  • преговори

Преговорите ще започнат в 10.30 ч. тази сутрин в работния офис на президента Ердоган „Долмабахче“ и ще продължат два дни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Късно снощи в Турция пристигна и украинската делегация, която ще участва в преговорите с Русия, предаде БНР, позовавайки се на Анадолската агенция.

Руската делегация пристигна първа в Истанбул, а украинската - към 22.00 ч. в понеделник.

Преди преговорите турският президент Реджеп Ердоган ще се срещне поотделно с представителите на двете страни.

Турските медии съобщават, че преговорите ще започнат в 10.30 ч. тази сутрин в работния офис на президента Ердоган „Долмабахче“ и ще продължат два дни.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че най-амбициозната цел на украинския екип на днешните преговори с Русия в Истанбул е да бъде договорено прекратяване на огъня, предаде Ройтерс.

По повод интервюто на президента Володимир Зеленски за опозиционни руски медии Кулеба отбеляза, че са очертани ясни червени линии.

"Няма да търгуваме с хора, територии и суверенитет", заяви Кулеба.

В интервюто Зеленски даде да се разбере, че би склонил Украйна да обяви неутралитет, вместо да кандидатства за членство в НАТО. В такъв случай обаче сигурността ѝ трябва да бъде гарантирана от трети страни. И евентуално такова споразумение с Русия да бъде одобрено на референдум.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 31 гласа.

Свързани новини

  • Украйна потопи още един руски кораб

    Руският десантен кораб "Саратов" в пристанището на временно окупирания Бердянск е унищожен от оръжия, които не са пряко пригодени за бой в м ...
    29.03.2022
    8 044
    76
Новини по държави: