Отидете към основна версия

7 330 151

Нови санкции срещу Русия

  • русия-
  • германия-
  • санкции

Западът ще продължи да оказва военна подкрепа на Украйна

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Западните страни ще приемат нови санкции срещу Русия през идните дни и ще продължат да оказват военна подкрепа на Украйна. „Ще предприемем нови мерки през следващите дни. Президентът Владимир Путин и тези, които го подкрепят, ще усетят последствията. И ние ще продължим да предоставяме оръжия на Украйна, за да може тя да се защити от руска инвазия ", каза германският канцлер Олаф Шолц пред репортери в Берлин.

Канцлерът призова за "пълно разследване" на събитията в село Буча. „Убийството на цивилни е военно престъпление“, каза той. „Настоявам международни организации, като Международния комитет на Червения кръст, да бъдат допуснати в тази зона“, каза Шолц.

По-рано на 3 април руското министерство на отбраната отрече обвиненията на киевския режим в убийството на цивилни в село Буча, Киевска област. От ведомството казаха, че руските въоръжени сили изцяло са напуснали село Буча на 30 март, а „доказателства за престъпления“ се появиха едва на четвъртия ден, когато служители на Службата за сигурност на Украйна пристигнаха в града. Руското министерство на отбраната също така подчерта, че на 31 март кметът на Буча Анатолий Федорук във видеообръщението си потвърди, че в града няма руски военни, но дори не спомена за местни жители, застреляни по улиците с вързани ръце.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 59 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: