Отидете към основна версия

1 140 10

Марин Льо Пен се съсредоточи върху изчистването на имиджа си

  • марин льо пен-
  • макрон-
  • избори-
  • президентски-
  • разлика-
  • балотаж

Льо Пен, която Макрон лесно победи с две трети от гласовете преди пет години, сега стопява разликата със своя опонент

Снимка: БГНЕС

Френската крайнодясна лидерка, Марин Льо Пен, която намалява разликата си с Еманюел Макрон в анкетите преди президентските избори в неделя, се постара да подчертае колко разумно се съсредоточава върху изчистването на имиджа си, предаде Ройтерс.

Льо Пен, която Макрон лесно победи с две трети от гласовете преди пет години, сега стопява разликата със своя опонент.

След гръмкото си поражение през 2017 г., Льо Пен търпеливо работи върху изчистването на имиджа си, като се стреми да изглежда като потенциален лидер, а не като радикален противник на системата.

Проучванията показват, че това е проработило, като едно от тях сочи, че някога очерняният кандидат е станал вторият най-харесван политик в страната, нещо, което дълго време се смяташе за невъзможно във Франция.

„Винаги се опитвам да имам възможно най-разумната гледна точка и такава, която защитава интересите на Франция“, каза Льо Пен в интервю за радио "France Inter", излагайки възгледите си по теми, вариращи от външна политика до изменението на климата.

53-годишната жена започна кампанията си рано, със срещи в малките градове, в момент, когато избирателите казват, че искат кандидатите да са близо до тях.

Във вторник тя посочи това, което все повече тревожи някои от помощниците на Макрон – късното начало на доста слабата му кампания, която дори поддръжниците на единствения му голям митинг преди първия кръг казаха, че е неубедителна.

„Агитирах сериозно, бях на терен шест месеца... други избраха да не провеждат кампания, включително президента на републиката“, каза Льо Пен.

Тя ще сложи край на редица социални помощи за чужденци, ще даде предпочитание на французите за работа и социални жилища, ще забрани хиджаба на обществени места и ще изгони безработните чужденци от Франция.

„Да си французин трябва да ти даде повече права, отколкото да си чужденец“, каза тя.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: