Отидете към основна версия

4 651 74

Вицепрезидентът на „Газпромбанк“ избяга в Украйна, за да се бие срещу руснаците

  • украйна-
  • газпромбанк-
  • русия-
  • война-
  • инвазия-
  • игор волобуев

Игор Волобуев се срамува от Руската федерация

Снимка: Shutterstock

Вицепрезидентът на руската банка „Газпромбанк“ Игор Волобуев е избягал от Русия в Украйна и се е включил в редиците на украинската териториална отбрана, за да се сражава срещу окупаторите, предаде The Insider.

Волобуев, който е роден и израснал в северния украински град Ахтирка, каза, че в началото на март е избягал от Русия. Той не е съгласен с военната агресия и сподели, че повече не е искал да бъде част от руската банка, в която е заемал изключително висок пост. „Реших, че не мога да живея повече в Русия“, сподели той.

„Не можех да гледам отстрани какво прави Русия с моята родина. Руснаците убиват баща ми, приятелите ми, роднините ми. Баща ми живя един месец в студено мазе. Хора, които познавах от детството си, ми казаха, че се срамуват от мен... Грабнах си нещата и заминах за Украйна на 2 март“, заяви 50-годишният топ банкер. Волобуев, който от над 20 години е работил в „Газпромбанк“, заяви, че руските войници също носят вина за военните престъпления, които извършват, не само Владимир Путин.

„Не Путин убива украинците тук, не Путин краде тоалетни, не Путин изнасилва жени. Това правят руснаците. И въпреки че съм етнически украинец, аз също съм отговорен за случващото се тук. Срам ме е“, каза той. Волобуев също така постави под въпрос версията за самоубийство на двама високопоставени служители – Владислав Аваев (бивш вицепрезидент „Газпромбанк“) и Сергей Протосеня (бивш топ мениджър в енергийния гигант „Новатек“). Волобуев не вярва, че това са самоубийства, а според него всичко е инсценирано, защото починалите са знаели „твърде много“.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 106 гласа.

Свързани новини