Отидете към основна версия

9 242 36

Байдън „изпрати“ Мъск на Луната

  • джо байдън-
  • илон мъск-
  • икономика-
  • сащ

Причината е критичната оценка на милиардера по отношение на американската икономика

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън отхвърли опасенията на основателя на SpaceX Илон Мъск относно лошото състояние на американската икономика и му пожела „всичко най-добро“ по време на полета му до спътника на Земята.

По-рано предприемачът каза в имейл до ръководителите на Tesla, че има "много лошо предчувствие" за американската икономика и иска да съкрати 10% от работната сила на автомобилния производител.

"Докато Илон Мъск говори за това, Ford увеличава инвестициите. Бившата Chrysler Corporation, сега Stellantis, също увеличава инвестициите в електрически превозни средства. Така чеq най-добро за него в полета му до Луната", каза американският лидер, отговаряйки на въпроси на репортери в Делауеър.

Проучване на CNN от края на април показа, че оценката на американските граждани за националната икономика е достигнала най-ниското си ниво от десетилетие. Според проучването, мнозинството от анкетираните (66%) смятат, че политиките на Байдън вреди на икономиката на страната, а 8 от 10 респонденти смятат мерките, предприети от администрацията му, за недостатъчни за борба с инфлацията.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 45 гласа.

Свързани новини

  • Евакуираха Джо Байдън

    Частен самолет по погрешка влезе в затворена въздушна зона над град Рехобот Бийч (Делауеър), където почива президентът на САЩ Джо Байдън. „Малък ...
    04.06.2022
    45 268
    74