Отидете към основна версия

45 267 74

Евакуираха Джо Байдън

  • джо байдън-
  • президент-
  • сащ-
  • евакуация-
  • частен самолет

Причината е влязъл по погрешка частен самолет в забранено въздушно пространство

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Частен самолет по погрешка влезе в затворена въздушна зона над град Рехобот Бийч (Делауеър), където почива президентът на САЩ Джо Байдън. „Малък частен самолет влезе в ограничено въздушно пространство. Всичко показва, че това е станало по погрешка и са взети предпазни мерки. Нямаше заплаха за президента или семейството му", се казва в изявлението на пресслужбата на Белия дом.

От там съобщиха, че американският лидер и съпругата му Джил са евакуирани на безопасно място, пътят до къщата на президента е временно блокиран. Сега Байдън се връща в дома си.

"Малко преди 13:00 часа днес частен самолет влезе в затвореното въздушно пространство над Рехобот Бийч (Делауеър). Самолетът е незабавно ескортиран извън затвореното въздушно пространство", каза отговорен представител на шефа на тайните служби за сигурност Антъни Гулиелми.

По думите му пилотът на самолета не е включил необходимия радиоканал, не е спазил съответното уведомление и инструкции. Служителите на реда ще разпитат пилота. Тайните служби добавиха, че са взети "превантивни мерки за сигурност, но няма значителна заплаха" за Байдън.

Според Fox News два военни самолета са били алармирани във връзка с инцидента, а президентът и първата дама са били евакуирани в близката пожарна станция.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 120 гласа.

Свързани новини

  • Байдън „изпрати“ Мъск на Луната

    Президентът на САЩ Джо Байдън отхвърли опасенията на основателя на SpaceX Илон Мъск относно лошото състояние на американската икономика и му пожела &b ...
    04.06.2022
    9 241
    36
  • Русия: Расте рискът от война със САЩ

    Предстоящата доставка на американски оръжия за Украйна, включително ракетни системи, повишава риска от военна конфронтация между Русия и САЩ, предупре ...
    01.06.2022
    13 336
    127