Отидете към основна версия

2 076 15

Венецуела: Американците нямат имунитет тук

  • венецуела-
  • сащ-
  • американци-
  • николас мадуро-
  • затвор

Правителството на Мадуро заяви, че ще продължи да налага законите

Снимка: БГНЕС/ EPA

Венецуелското правителство защити правото си да задържа американски граждани и отхвърли оповестената по-рано позиция на Държавния департамент по повод втората годишнина, откакто ветеран от морската пехота влезе в затвор в южноамериканската страна, предаде Асошиейтед прес.

Правителството на президента Николас Мадуро заяви в събота вечерта, че ще продължи да налага законите и повтори, че "пространствата и каналите", които са открити за контакт със САЩ "в търсене на разбиране по някои въпроси", съответстват на нивото на двустранните отношения, предаде БТА.

"Жалко е, че властите в САЩ настояват на претенцията си за предоставянето на неприемлив имунитет на американските граждани", казва в позицията си венецуелското правителство и допълва, че това е проява на "абсолютно незачитане на суверенитета и самоопределението на народите".

Коментарът на Каракас бе направен ден, след като американският Държавен департамент заяви, че ще продължи да оказва натиск върху Мадуро за "незабавното и безусловно освобождаване" на Матю Хийт и на други американски граждани, които са неправомерно задържани във Венецуела. Става въпрос за най-малко 10 души, сред които петима петролни мениджъри и трима ветерани. През март правителството на Мадуро освободи двама американци, след като високопоставени представители на Белия дом и Държавния департамент направиха изненадващо посещение във венецуелската столица. През юни последва още една подобна визита, но тя не доведе до освобождаването на още американски граждани.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.

Свързани новини