Отидете към основна версия

2 288 91

Telegraph: ЕС иска да изолира руската делегация на срещата на G20

  • g20-
  • бали-
  • среща

Европейските лидери ще уведомят руските си колеги, че всякакви преговори трябва да се водят при условия, приемливи за Киев

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейският съюз и Обединеното кралство ще се стремят да изолират руската делегация на предстоящата среща на върха на G20 и планират да бойкотират нейните изказвания, съобщи Telegraph, позовавайки се на източници.

Представител на Европейската външна служба обясни, че западните партньори искат да покажат, че „международната общност мисли за действията на Москва в Украйна“.

„Това също означава да им попречим да се срещнат със Сергей Лавров или с всеки, който ръководи руска делегация, или да накараме хората да излизат, когато Русия говори“, цитира вестникът думите на служителя.

Европейците ще уведомят руските си колеги, че всякакви преговори трябва да се водят при условия, приемливи за Киев, пише изданието.

Източниците подчертаха, че Китай, за разлика от Италия, Германия, Испания и Франция, няма да допринесе за изолацията на Русия. „Китайците и руснаците работят в тясно сътрудничество“, каза представител на ЕС, който описа отношенията между Русия и Китай като „безгранично приятелство“.

Президентът Володимир Зеленски няма да присъства на срещата на върха, но ще говори онлайн на събитие за въздействието на украинската криза върху глобалната продоволствена сигурност.

Срещата на G20 ще се проведе в Бали на 15-16 ноември. От руското външно министерство съобщиха, че руската делегация ще бъде ръководена от ръководителя на ведомството Сергей Лавров.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 34 гласа.

Свързани новини