Отидете към основна версия

3 585 36

Срещата на G20 ще е много по-различна от досегашните

  • руши сунак-
  • владимир путин-
  • g20-
  • среща-
  • бали

Сунак планира обръщение към Путин

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак ще разкритикува режима на руския президент Владимир Путин за въоръжена агресия срещу Украйна. За да направи това, той възнамерява да използва мястото на срещата на върха на G20, която ще се проведе следващата седмица в Индонезия. „Тази среща на върха на G20 ще е много по-различна от досегашните. Ние критикуваме режима на Путин, който сее хаос по целия свят, унищожава живота на хората и потапя международната икономика в бездна на катаклизми. Ще държим режима на Путин отговорен и ще посочим отхвърля пълното си пренебрежение към международното сътрудничество и уважение към форуми като G20“, каза в изявление на ръководителя на британското правителство, публикувано на 13 ноември от The Daily Telegraph.

Британското правителство отбеляза, че Сунак използва формата на G20, за да продължи да изгражда „регионални съюзи, основани на нашите ценности“. По-специално, през 2021 г. бяха създадени съюзи за такова сътрудничество като тристранното военно споразумение AUKUS (военен съюз на Австралия, Великобритания и САЩ).

Срещата на G20 на индонезийския остров Бали започва на 15 ноември. Президентът Володимир Зеленски ще се присъедини към срещата на върха, най-вероятно онлайн. Руският му колега Владимир Путин няма да дойде на срещата на върха или дори дистанционно да говори на нея. Руската делегация ще бъде ръководена от външния министър Сергей Лавров.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: