Отидете към основна версия

15 004 57

Стана ясно кой е взривил бомбата в Истанбул

  • истанбул-
  • турция-
  • взрив

Броят на ранените достигна 81 души

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на ранените при експлозията в Истанбул нарасна на 81. „Състоянието на двама от тях е критично“, каза пред репортери в неделя вицепрезидентът на републиката Фуат Октай.

Според него нападението на пешеходната туристическа улица Истиклял е извършено от жена. „Нападателят е жената, която е взривила бомбата“, каза Октай.

Той каза, че четирима души са загинали на мястото на експлозията, още двама са в болницата. "На първо време те бяха приети в болница в Таксим. Надяваме се всички скоро да се възстановят", каза той. Вицепрезидентът посочи, че в разследването на инцидента са участвали 14 следователи от Главната прокуратура и отдела за извършване на съдебно-медицинска експертиза.

"Който и да стои зад това, вътре в нашите граници или където и да е по света, ние ще стигнем до него. Тези хора ще бъдат отведени в Турция, изправени пред правосъдието и наказани", каза Октай. Той подчерта във връзка с решимостта на властите да открият извършителите на атентата, че "сегашната Турция вече не е предишната страна".

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 44 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: