Отидете към основна версия

8 Януари, 2023 14:14, обновена 8 Януари, 2023 14:14 6 448 84

Ответен удар! Две електроцентрали в контролираната от руснаците Източна Украйна са повредени от ракети

  • украйна-
  • тец-
  • русия-
  • война

Първоначалната информация беше, че ТЕЦ-овете в Зугрес и Новий свет са били ударени и има хора, които са били ранени, обявиха властите в "Телеграм"

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Две топлоелектроцентрали в район на украинската Донецка област, контролиран от руските сили, са били повредени при ракетно нападение на украинската армия, съобщиха днес назначените от Москва власти, предадоха световните агенции.

Първоначална информация показва, че ТЕЦ-овете в Зугрес и Новий свет са били ударени и има ранени сред хората, работещи там, обявиха властите в "Телеграм". Изпод развалините на поразения при удара участък в Старобешевската електроцентрала в Новий свет, е било извадено и тялото на една жена.

Според ТАСС, която се позовава на длъжностни лица, при нападението е била използвана реактивна система за залпов огън. За момента няма коментар от украинска страна. Киев никога не поема открито отговорност за нападения навътре в Русия или по контролирана от руснаците територия в Украйна.

Същевременно властите на контролираната от Русия Луганска област в Източна Украйна съобщиха, че газопровод в Луганск е експлодирал и това е било дело на саботьори, предаде ДПА.

Взривът на място, където газопроводът преминава в района на река е станал причина за спиране на доставките за 13 315 души в девет града и села. В засегната зона температурите са мразовити

При взрива на газопровода, станал вчера, е избухнал и пожар, който е бил изгасен едва днес от пожарникарите.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 52 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: