Отидете към основна версия

3 100 131

Пентагонът: Първа група украински военни са приключили обучението си, предоставено от американските сили

  • украйна-
  • войници-
  • сащ-
  • нато-
  • пентагон

Механизиран батальон и артилерийски батальон започнаха подготовката си преди две седмици, а още два други батальона ще започнат обучението си идната седмица

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Първа група от над 600 украински военни е приключила обучението си от американски обучители, в това число и участие в широкомащабни маневри, което би могло да помогне на Украйна в бъдещите ѝ операции срещу Русия, предаде Франс прес, като се позова на Пентагона, съобщава БТА.

Тази седмица първи украински батальон приключи комбинираното си обучение за боравене с оръжия и оборудване, при което са били използвани бронирани пехотни машини "М2 Брадли". Обучението е било проведено в американска база в Германия, заяви говорителят на Пентагона генерал Пат Райдър.

САЩ ще предоставят над 100 машини "Брадли" на Украйна, която трябва да предприеме контраофанзива срещу руските военни в идните месеци. Тези машини са оборудвани с 25-милиметрови оръдия, а от тях могат да се изстрелват и противотанкови ракети.

Обучението в американската база в Германия е продължило около 5 седмици и в него са участвали около 635 украински военни. Те са били обучавани в овладяване на стрелба, но и са били подготвени да оказват медицинска помощ, уточни Райдър.

Механизиран батальон и артилерийски батальон започнаха подготовката си преди две седмици, а още два други батальона ще започнат обучението си идната седмица.

САЩ вече обучиха украински военни да използват различи оръжия, обещани на Киев и обявиха разширяване на програмата си за обучение в края на миналата година.

Този тип инструктажи са се провеждали в Украйна, преди Русия да нахлуе в тази страна през февруари миналата година, почва Франс прес.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 70 гласа.

Свързани новини