Отидете към основна версия

3 088 83

Резников: Ще си върнем Крим без бой!

  • украйна-
  • резников-
  • крим-
  • окупиран-
  • русия

Съответното изявление направи украинският министър на отбраната

Източник: БГНЕС

Украйна ще си върне контрола над временно окупирания Крим без бой.

Съответното изявление направи украинският министър на отбраната Олексий Резников, цитиран от The Atlantic в статия, озаглавена „Контраофанзивата“, съобщава кореспондентът на Укринформ.

Според The Atlantic, знаейки, че Крим се изгражда като крепост, украинците говорят за „политическо военно“ освобождаване на Крим, а не за чисто военно контранастъпление.

След като украинските сили прекъснат пътищата, железопътните линии и водните пътища към полуострова и атакуват военната инфраструктура с дронове, презумпцията е, че много руски жители, особено скорошни имигранти, ще се убедят, че би било по-добре да живеят някъде другаде. Съобщава се, че някои вече са избягали след експлозия на Керченския мост и други експлозии на полуострова, се казва в статията.

"Крим ще вземем без бой", каза Резников.

Освен това вече съществуват подробни планове за деокупация на Крим. Заедно с експертен екип, постоянният представител на президента на Украйна в Автономна република Крим Тамила Ташева работи върху „Стратегия за възстановяване на Крим“, която предвижда по-зелен, по-чист Крим, „модерен европейски курорт“.

В същото време Ташева се противопоставя на всяка идея Русия и Украйна да си поделят полуострова. По нейните думи не може да има „съвместен контрол от Давид и Голиат“.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 67 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: