Отидете към основна версия

2 396 0

Мъж се самозапали на Капитолия във Вашингтон

  • капитолийския хълм-
  • вашингтон-
  • самозапали-
  • мириам кери

Той е в болница с опасност за живота

Мъж опита да се запали близо до Капитолийския хълм във Вашингтон, където преди ден жена беше застреляна от полицията в колата си, тъй като блъснала една от предпазните бариери на Белия дом.

Инцидентът е станал на територията на Националния парк, недалеч от Капитолия, съобщи „Вашингтон Поуст“. Мъжът, който според очевидци е афроамериканец, залял главата си с туба бензин, след което драснал клечката. Мотивите за постъпката му засега не са установени.

Пристигналите незабавно на мястото полицаи и спасителни екипи потушили огъня. Според свидетели, той непрекъснато мълвял: „Благодаря ви, благодаря ви...“. След това пострадалият бил транспортиран в болница с хеликоптер. Според изданието, получените изгаряния застрашават живота му.

На 3 октомври в същия район беше убита 34-годишната Мириам Кери, която издъни с автомобила си бариера край Белия дом и блъсна офицер от секретните служби на САЩ.  Причините за поведението на жената също до момента са неизвестни.

По данни на правоохранителните органи, тя страдала от психично разстройство и смятала, че президентът Барак Обама я преследва. Според близките на Мириам, тя била изпаднала в следродилна депресия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини