Отидете към основна версия

2 143 32

Сорос предава контрола над империята на своя син Александър

  • джордж сорос-
  • сащ-
  • империя-
  • богатство-
  • сорос-
  • унгария-
  • александър сорос-
  • син-
  • пари-
  • влияние

Сорос е един от най-големите дарители на Демократическата партия в САЩ

Снимка: Shutterstock

Американският финансист и филантроп Джордж Сорос предава контрола на своите фондации, оценявани на милиарди, на сина си Александър.

92-годишният Джордж Сорос и 37-годишният му син обявиха новината в интервю за "Уолстрийт Джърнъл". Пред американската медия Александър обявява, че ще работи против повторното избирането на Доналд Тръмп на президентските избори в Съединените щати през 2024 година.

Сорос - враг на популисти и антисемити

Джордж Сорос често е мишена както на популистите, така и на антисемитски атаки заради еврейския си произход. Той трупа състоянието си през 70-те и 80-те години на миналия век и с него създава фондация "Отворено общество", чрез която подкрепя множество проекти и неправителствени организации, които се борят за по-добро управление, демокрация и либерални политически инициативи. За целта "Отворено общество" осигурява около 1,5 милиарда долара годишно и развива дейност в над 120 държави. Сорос е и един от най-големите дарители на Демократическата партия в САЩ.

"Иска ми се парите да не играят толкова голяма роля в политиката, но щом и другата страна го прави, трябва да продължим да го правим и ние", казва Александър Сорос в интервюто за "Уолстрийт Джърнъл". Той обяснява, че под негово ръководство фондацията ще продължи да следва пътя на баща му, като подкрепя фигури от лявото политическо пространство в САЩ. Но Александър иска да се застъпи по-силно и за други теми като правото на аборт, правото на глас и равенството между половете.

"Нашият лагер трябва да бъде по-приобщаващ"

32-годишният син на Джордж Сорос подкрепя програми, които мотивират латиноамериканците и афроамериканците да гласуват, и призовава демократите да подобрят комуникацията си с обществото. "Нашият лагер трябва да бъде по-патриотичен и приобщаващ", казва той. "Това, че някой гласува за Тръмп, не означава, че е изгубен или расист".

По информация на "Уолстрийт Джърнъл" бордът на директорите на фондация “Отворено общество” е избрал Александър Сорос за председател още през декември.

Джордж Сорос има пет деца, от които Александър е вторият най-млад наследник. Джонатан, най-големият син на Сорос, дълго време беше приеман като наследник на милиардера, докато не сте стигна до "разрив" между тях, както пише американският вестник.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 15 гласа.

Свързани новини