Отидете към основна версия

1 766 67

Унгария: Опитът за бунт в Руската федерация говори за необходимостта от търсене на мир в Украйна

  • украйна-
  • унгария-
  • русия-
  • война-
  • край

Преговорите за уреждане на украинския конфликт трябва да се водят с участието не само на Украйна и Русия, но и на САЩ

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Потушаването на опита за въоръжен бунт в Русия беше още едно доказателство за необходимостта от скорошно прекратяване на огъня в Украйна и започване на мирни преговори за разрешаване на продължаващия там конфликт. Това мнение изрази държавният секретар по двустранните отношения в унгарското външно министерство Тамаш Менцер в отговор на призива на евродепутата от опозиционната партия "Моментум" Анна Донат.

Тя написа писмо до министъра на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сиярто, в което го упрекна, че не е предоставил на обществото достатъчно информация за опита за бунт в Руската федерация и следователно е пренебрегнал интересите на сигурността на унгарски народ. Отговаряйки вместо началника си на това съобщение, Менцер увери, че „правителството винаги взема предвид интересите и сигурността на унгарския народ“. "Както знаете, бунтът бързо приключи, лидерите на Русия са на мястото си. Всичко това също потвърждава, че единственият правилен отговор на войната в Украйна е мирът и Вашингтон и Москва трябва да вземат политическо решение за прекратяване на огъня, преговори и мир“, отбеляза държавният секретар, публикувайки писмото на опозиционния депутат и отговора на него на страницата му в социалната мрежа Facebook.

По-рано унгарското правителство многократно е заявявало, че според него преговорите за уреждане на украинския конфликт трябва да се водят с участието не само на Украйна и Русия, но и на САЩ, които осигуряват основната военна и финансова подкрепа на властите в Киев.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: