Отидете към основна версия

3 693 52

Териториални отстъпки от страна на Украйна биха били катастрофални за НАТО

  • украйна-
  • нато-
  • отстъпки-
  • територия-
  • русия

Според статия в националния ежедневник The Telegraph

Източник: БГНЕС

Полковникът от британската армия Ричард Кемп публикува статия в националния ежедневник The Telegraph, в която изразява мнението си, че НАТО изглежда се е отказало от надеждите си за победа на Украйна в конфликта с Русия. Той предупреждава, че насочването на Киев към териториални отстъпки на Русия би било катастрофално за НАТО.

Кемп цитира изявлението на ръководителя на кабинета на генералния секретар на НАТО, Стиан Йенсен, който предложи Украйна да стане член на НАТО, ако приеме да отстъпи територии на Русия. Този коментар, според Кемп, разкрива истинската перспектива на Запада по отношение на конфликта.

Той също цитира анализ на вестник The Washington Post, който предсказва, че Украйна няма да успее в контранастъплението си. Кемп изразява мнението си, че нито една от страните - нито Русия, нито Украйна - няма да постигне значителен напредък, който да има стратегическо значение.

В същото време той изразява мнение, че отговорът на тази ситуация от страна на Запада не трябва да бъде натиск върху Киев, за да го накара да признае загубата на територии, а опити да се промени ситуацията на бойното поле. Той препоръчва увеличаване на доставките на оръжие за Украйна, с надеждата, че това може да доведе до успех във военния конфликт, ако не сега, то поне в бъдеще, цитира "Фокус".

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 52 гласа.

Свързани новини