Отидете към основна версия

3 677 115

Армията на Путин не е толкова силна, колкото изглежда

  • украйна-
  • игор романенко-
  • русия-
  • владимир путин-
  • война-
  • руска армия

По принцип трябва да се подхожда критично към всичко, което говори Путин

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският диктатор Владимир Путин по време на предаване на живо на 14 декември обяви числеността на армията си, която се бие срещу Украйна: 617 000 души. В същото време той всъщност призна, че вече е загубил около 300 000 от своите войници в тази война.

Но не трябва да се вярва нито на първата, нито на втората цифра, обявена от Путин - първата е преувеличена, а втората е занижена. Ясно е, че руската армия е многобройна, но числеността не решава всичко. Обучението на военните и тяхната поддръжка е изключително важно, а страната-агресор Русия има дългогодишни проблеми с това.

Това заяви за Obozrevatel бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Игор Романенко.

Затова окупаторът прилага своеобразен филтър на бойното поле: първо организира щурмове на „месо“, в които хвърля най-слабо подготвения контингент. След това в битката влизат по-обучени и опитни оцелели от предишни операции, а накрая излизат "елитните" части, посочи Романенко.

По принцип трябва да се подходи критично към всичко, което говори Путин. Той е част от пропагандната информационна система, която сам създаде. Според мен с това той се опитва да покаже на своите граждани колко мощни са, колко хора могат да докарат в Украйна. И наистина има много хора. Виждаме това от информацията, която идва от фронтовата линия. Имат големи резерви. Но нивото им на подготовка е слабо, посочи Романенко.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: