Отидете към основна версия

26 425 160

Путин ще подаде оставка

  • владимир путин-
  • иля пономарев-
  • русия-
  • оставка-
  • война-
  • украйна-
  • кремъл-
  • путин

Руският президент иска да се оттегли като победител и да бъде записан по този начин в учебниците

Снимка: БГНЕС/ EPA

Според неофициални източници в кръговете на властта в Кремъл се разпространяват слухове, че Путин може да реши да не изкара пълен президентски мандат и да подаде предсрочно оставка. Това заяви създателят на канала „Утро Февраля“, депутатът от Държавната дума на Руската федерация (2007-2016) Иля Пономарев в ефира на телевизионния канал FREEДОМ.

„В Кремъл смятат, че е най-важно Путин да спечели лично войната. Но щом това се случи, а те определено вярват, че това ще стане през 2024 г., Украйна ще бъде принудена да седне на масата за преговори. И ако не в началото на годината, то в края на годината Тръмп (ако дойде на власт) ще принуди Украйна да преговаря, а Путин ще триумфира, така смята обкръжението на Путин“, отбеляза Пономарев.

Отказът на Путин от властта може да се дължи на желанието да запази позицията си на "триумфатор" и основен инициатор на военния успех над Украйна.

„В този случай Путин, след като се увери, че важната му мисия е изпълнена, може да подаде оставка, оставяйки място за приемник. И след това тихо ще се оттегли в замъка си в Геленджик. И тогава условно Патрушев ще продължи да управлява страната“, отбеляза Пономарев.

Следващите президентски избори в Русия ще се проведат през месец март догодина. Путин вече потвърди, че ще участва в тях. Големият въпрос е колко дълго ще продължи войната в Украйна. Путин планираше да превземе Киев за три дни, но не успя. Няма и гаранция, въпреки голямата въпросителна дали Вашингтон ще продължи да подкрепя украинците, че Русия ще спечели войната през 2024 г.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 113 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания