Отидете към основна версия

1 882 28

Мария Захарова: Русия следи процеса на делимитиране на границата между Армения и Азербайджан

  • мария захарова-
  • русия-
  • армения-
  • азербайджан-
  • делимитиране на границата

Захарова подчерта необходимостта от споразумения, които са справедливи, балансирани и изгодни за всички участващи страни

Снимка: БГНЕС

Мария Захарова, говорител на руското външно министерство, сподели прозрения относно текущите дискусии за делимитация на границата между Армения и Азербайджан. Изтъквайки значението на тези разговори, Захарова изтъкна решаващата им роля за стабилността в региона. Това развитие съобщи арменската информационна агенция АРМЕНПРЕС и БТА.

Русия изрази подкрепата си за мирни и дипломатически решения за уреждане на граничните въпроси. Захарова подчерта необходимостта от споразумения, които са справедливи, балансирани и изгодни за всички участващи страни. Такива споразумения се разглеждат като основополагащи за насърчаване на траен мир в района. Русия също предложи помощ в процеса на делимитация на границата, като се основава на тристранно споразумение с участието на лидерите на Русия, Армения и Азербайджан.

Движението "Тавуш за родината" предизвика протести, насочвайки вниманието към вътрешната динамика в Армения. Русия гледа на тези събития като на вътрешни работи на Армения. Въпреки тези протести Захарова увери, че Русия има за цел да продължи силните си и приятелски връзки с арменския народ, особено във времена на нужда, подчертавайки братската връзка между двата народа.

Русия следи отблизо граничните преговори между Армения и Азербайджан, като се застъпва за мирни решения и предлага своята подкрепа за гарантиране на стабилността и мира в региона. В същото време Русия остава ангажирана да поддържа близките си отношения с Армения на фона на вътрешни протести.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.

Свързани новини