Отидете към основна версия

3 613 71

Последни обещания от Марин льо Пен: Без френски войници в Украйна или ракетни удари по руска територия

  • марин льо пен-
  • франция-
  • нато-
  • украйна-
  • еманюел макрон-
  • русия

Президентът Еманюел Макрон многократно е заявявал, че се придържа към стратегия на несигурност по отношение на Русия и не изключва изпращането на френски войски в Украйна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на парламентарната фракция на крайнодясната партия Национално обединение Марин Льо Пен заяви, че ако нейната партия спечели парламентарните избори, излъченият от нея премиер няма да позволи на Киев да използва оръжия с голям обсег, доставени от Франция, за да нанася удари по руска територия. Тя заяви това в интервю за CNN.

"Ако Еманюел Макрон иска да изпрати войски в Украйна, а премиерът е против, тогава военните няма да отидат в Украйна. Последната дума принадлежи на премиера", каза Льо Пен в интервю за CNN.

Както Марин льо Пен обясни по-рано, въпреки че формално главнокомандващият на френските въоръжени сили е президентът на страната, министър-председателят контролира бюджета и следователно е в състояние да се противопостави на решението на президента.

Преди това тя каза в интервю за Le Télégramme, че изпращането на френски войски в Украйна е червена линия, която нейната партия няма да позволи да бъде прекрачена.

Макрон многократно е заявявал, че се придържа към "стратегия на несигурност" по отношение на Русия и не изключва изпращането на френски войски в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 63 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: