Отидете към основна версия

1 097 26

Белият дом: Байдън е готов да управлява още 4 години

  • джо байдън-
  • сащ-
  • русия-
  • индия

Индия може да убеди Путин да сложи край на войната в Украйна, смята Вашингтон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Карин Жан-Пиер, говорителката на Белия дом, заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява да управлява още четири години, т.е. да изпълни мандата си, ако бъде преизбран през ноември на президентския пост, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Ако Байдън бъде преизбран и по някаква причина се окаже, че не може да управлява, президент ще стане вицепрезидентът Камала Харис", припомня Франс прес.

Отношенията на Индия с Русия ѝ дават възможност да настоява пред руския президент Владимир Путин да прекрати войната с Украйна, заяви Карин Жан-Пиер, цитирана от Ройтерс, предаде БТА.

Жан-Пиер направи този коментар, след като при посещение в Русия индийският премиер Нарендра Моди каза пред Путин, че смъртта на невинни деца е болезнена и ужасяваща - ден след смъртоносен удар по детска болница в украинската столица Киев.

Смъртта на невинни деца при война, конфликт или терористична атака е много болезнена, заяви Моди пред Путин и отбеляза, че решението на войната в Украйна и установяването на мир не може да се постигне на бойното поле, а чрез преговори.

Украйна съобщи вчера, че главната детска болница в Киев е била поразена при руски ракетен удар, припомня Ройтерс. Русия отрича да е атакувала детската болница в украинската столица.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 17 гласа.

Свързани новини