Отидете към основна версия

13 133 55

Пандемия в Испания! 2000 заразени само за денонощие

  • испания-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • денонощие

Извънредно положение в Испания

Снимка: БГНЕС/ EPA

Само за последното денонощие в Испания са регистрирани 2000 нови случая на заразени с коронавирус, а смъртните случаи са повече от 100, предаде AFP.

В страната беше въведено извънредно положение, а властите призоваха хората да не излизат от домовете си. Хранителните магазини и аптеките са отворени, но улиците са празни. Испания е най-засегнатата европейска страна от COVID-19 след Италия.

Редица европейски страни предприеха извънредни мерки, за да спрат заразата. Френският президент Еманюел Макрон каза, че правителството не е имало друг избор, освен да наложи по-строги мерки за справяне с коронавируса. Франция обаче по думите му ще преодолее тази криза, ако действа отговорно.

Градските власти в Пекин пък обявиха, че от утре въвеждат задължителна 14-дневна карантина за всеки чуждестранен гражданин, пристигнал в китайската столица. Коронавирусът, чийто епицентър в момента е Европа, тръгна именно от Китай. Извънредно положение беше въведено и в България. В световен мащаб към момента заразените са над 162 хиляди, а смъртните случаи - над шест хиляди.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Ситуацията в Испания излезе извън контрол

    В Испания здравните власти отчетоха рязко увеличение на заразените с коронавирус, предаде Би Би Си. Ситуацията в страната излиза извън контрол и напом ...
    14.03.2020
    26 222
    53
  • Каталуния е под карантина

    Председателят на регионалното правителство на Каталуния Ким Тора обяви, че испанската автономна област е поставена под карантина, за да бъде спряно ра ...
    14.03.2020
    3 521
    5