Отидете към основна версия

23 323 46

Поредният абсурд!!! Шофьор на ТИР под карантина

  • шофьор-
  • тир-
  • паркинг

Курсовете са в самоизолация, а отскоро сме с маски

Снимка: БГНЕС

Защо е необходимо шофьорите на товарни автомобили също да спазват карантина при положение че в работата си на 90 процента са подложени на самоизолация, а в останалата част са принудени безприкословно да спазват стриктни правила, въведени в целия ЕС /хигиенни и противоепидемиологични/.

Това посочва в коментар до ФАКТИ Явор Великов.

Към момента от тях се изисква да крепят почти спрялата икономика и се очаква ежедневно да подсигуряват всички нужди /хранителни,медицински.../ на населението. Във случаи, в които е необходимо да се предприемат мерки за тяхната увеличена продължителност на работното време, тези мерки се вземат за минимално време, а никой не отчита, че това може да доведе до изключително отрицателни последици, от тяхното дълго и голямо натоварване, като тук не изключвам и смъртни случаи в следствие на катастрофи от недоспиване.

Мисля, че трудът на тези хора е също толкова жизнено важен и безценен, както на всички други, които работят на първа линия - като медици, полицаи и др, но това за съжаление остава неразбрано и недооценено от обществото и институциите, които би трябвало първи да отчетат заслугите на шофьорите, работещи също на така наречената "Първа линия". И по повод въпросната карантина, дори и в случаите на желание за тестване с PCR тест за собствена сметка, 14 дневната изолация пак си остава в сила.

Тази заповед е изцяло противоречива и абсурдна! Бих искал да добавя, че това не е само мое, а мнение на голяма част от колегите ми, уточнява Явор Великов.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 112 гласа.

Свързани новини