Всички сме свикнали да чуваме, че алкохолът е вреден за тялото, но се оказва, че той може да бъде полезен, ако имаме компетентен подход към консумацията му. Има алкохолна напитка, която повлиява благоприятно състоянието на червата и функционирането на храносмилателните органи. В малки дози тя влияе положително на чревната микрофлора.
Какво да пием
Червата страдат от етанола не по-малко от черния дроб. Но компетентният подход може да гарантира положителен ефект от употребата на алкохол.
Човешкото здраве като цяло зависи от имунитета и обикновено е пряко свързано с чревната микрофлора. Доказано е, че ако периодично употребявате тази алкохолна напитка, чревната микрофлора се нормализира.
Освен това консумацията ѝ води до намаляване на холестерола в кръвта. Предвид факта, че работата на червата е нормална, това означава, че храната се усвоява по-добре, а тялото получава всички необходими вещества. Освен това хората, които я приемат отговорно няма да имат проблеми с наднорменото тегло.
Оказва се, че червеното вино е добро за червата. Благодарение на съдържанието на полифеноли, виното възстановява чревната микрофлора. Освен това виното влияе положително върху работата на сърдечната система и по-специално на сърцето.
Разбира се, положителният ефект на червеното вино ще бъде само ако използвате натурален продукт, получен в резултат на естествената ферментация на гроздето, без добавен спирт и каквито и да било неестествени добавки. Трябва да се консумира пестеливо, не всеки ден, през 4-6 дни, по една чаша. Това нормализира храносмилателните процеси и укрепва имунната система.