Отидете към основна версия

3 980 35

У нас има смъртен случай след ваксиниране, но няма доказателства, че причината е ваксината

  • проф. костадин ангелов-
  • ваксина-
  • ваксини-
  • ваксиниране-
  • костадин ангелов

Разпространяването на твърдения за опасни ваксини не ни помага, обезсърчава хората и намалява желанието им да се ваксинират, предупреди здравният министър проф. Костадин Ангелов

Снимка: БГНЕС

В България преди месец имаше смъртен случай няколко дни след ваксиниране срещу COVID-19, но няма доказателства, че причината е във ваксината. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Ангелов подчерта, че ваксината не е била на "АстраЗенека".

"Разпространяването на твърдения за опасни ваксини не ни помага, обезсърчава хората и намалява желанието им да се ваксинират", предупреди проф. Ангелов.

В отговор на въпрос дали премиерът Бойко Борисов го спира да налага много строги мерки министър Ангелов каза, че такова твърдение е лъжа.

"Няма правилно и неправилно решение, реагираме в движение, каза той в отговор на въпрос колко време има до пълен локдаун в страната. Не се страхуваме от мерките и от прилагането им и ако се наложи, ще го направим, нямаме колебания в тази посока", допълни той.

За неспазване на сегашните мерки министър Ангелов напомни да се изпращат сигнали, които ще бъдат проверявани. За въвеждане на мерки на национално ниво министър Ангелов посочи, че те трябва да бъдат в подходящото време, когато обществото е готово да повярва в тях и да ги спазва.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.

Свързани новини