Отидете към основна версия

2 255 15

Димитър Петров: Имало е възможност висши служители да са подслушвани в болница "Лозенец"

  • димитър петров-
  • болница лозенец-
  • висши служители-
  • подслушвани

Това е констатирано от председателя на съвета на директорите още първите дни след влизането. Съответно са сезирани органите, поясни зам. здравният министър

Снимка: БГНЕС

В болница "Лозенец" са подслушвани висши държавни служители. Това става ясно от доклад на Министерството на здравеопазването, публикуван от разследващия сайт Bird.bg. В момента нямаме такава информация официално, заяви в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

"По отношение на доклада, новият съвет на директорите констатира начина, по който е осъществявано видеонаблюдението и това, че то би позволило да бъдат подслушвани в съответните стаи, където се лекуват такива висши служители, е имало възможност те наистина да бъдат подслушвани и то от фирмата, която е наета", допълни Петров.

"Това е констатирано от председателя на съвета на директорите още първите дни след влизането. Съответно са сезирани органите. Нашите правомощия са дотам да сезираме компетентните органи, те вече ще си свършат работата", допълни той.

По повод информацията, че 29 служители са били на щат като мъртви души без да работят, Петров каза, че има назначени хора от Софийския университет, които практически не работят в болницата. За тях се констатира, че е сключен договор.

Такъв проблем стои и в Александровска болница, каза още Петров. "Там има много хора, които са назначени извън необходимите щатове, защото те преподават в университета. Тези отношения трябва да се уредят по някакъв начин, тъй като тежат на болницата. Това е въпрос на разбирателство между университета и съответната болница", допълни зам. здравният министър.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини