Last news in Fakti

17 Септември, 2021 11:27 2 231 15

Димитър Петров: Имало е възможност висши служители да са подслушвани в болница "Лозенец"

  • димитър петров-
  • болница лозенец-
  • висши служители-
  • подслушвани

Това е констатирано от председателя на съвета на директорите още първите дни след влизането. Съответно са сезирани органите, поясни зам. здравният министър

Димитър Петров: Имало е възможност висши служители да са подслушвани в болница "Лозенец" - 1
Снимка: БГНЕС

В болница "Лозенец" са подслушвани висши държавни служители. Това става ясно от доклад на Министерството на здравеопазването, публикуван от разследващия сайт Bird.bg. В момента нямаме такава информация официално, заяви в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

"По отношение на доклада, новият съвет на директорите констатира начина, по който е осъществявано видеонаблюдението и това, че то би позволило да бъдат подслушвани в съответните стаи, където се лекуват такива висши служители, е имало възможност те наистина да бъдат подслушвани и то от фирмата, която е наета", допълни Петров.

"Това е констатирано от председателя на съвета на директорите още първите дни след влизането. Съответно са сезирани органите. Нашите правомощия са дотам да сезираме компетентните органи, те вече ще си свършат работата", допълни той.

По повод информацията, че 29 служители са били на щат като мъртви души без да работят, Петров каза, че има назначени хора от Софийския университет, които практически не работят в болницата. За тях се констатира, че е сключен договор.

Такъв проблем стои и в Александровска болница, каза още Петров. "Там има много хора, които са назначени извън необходимите щатове, защото те преподават в университета. Тези отношения трябва да се уредят по някакъв начин, тъй като тежат на болницата. Това е въпрос на разбирателство между университета и съответната болница", допълни зам. здравният министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    4 3 Отговор
    Мене цяла зима ме следяха и подслушваха и заплашваха семейството ми.Но ние сме горди хора и не се оплакваме.Свободата иска жертви.
  • 3 Българка

    17 2 Отговор
    В болница Лозенец явно са се извършвали повече криминални мероприятия, отколкото здравни грижи!
    Питам има ли разследване от прокуратурата срещу бившия директор Спасов за незаконно забогатяване и, трансплантации, схеми? Защо още не е повдигнато обвинение?
    Извършва ли се пълна ревизия на Лозенец?

    Коментиран от #14

  • 4 интересно

    11 2 Отговор
    Тончо Шайката беше казал преди години, че под правителствена болница има център за подслушване и шпионаж с много съвременна апаратура. Бизнесменът Златанов пък твърдеше, че там има стаи за мъчения и него са го закарали насила там, вързали са го и заплашили че ако не подпише прехвърлянето на бизнеса си, ще му ударят една инжекция.
  • 5 кукум

    10 2 Отговор
    Айде, Лозенгейт
  • 6 истина е

    12 2 Отговор
    За шайката няма закони. Станахме държавата на тиквите.

    Коментиран от #7

  • 7 Хахаха

    5 13 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    А от април насам сме държава на кауните.
    Честно да си призная, май беше по-добре в държавата на "тиквите".

    Коментиран от #13

  • 8 666

    4 2 Отговор
    Нека си слушат ,ония ден си купих бяла захар за виното ,очаквах милиционерите на бойчо да ма изненадат ама уви нема боп нема моп ,нема никой ...слушат и спинкат а в дансо похъркват даже ,дъскорезницата работи .
  • 9 Хахаха

    6 5 Отговор
    Другарю Петров, този председател на съвета на директорите лекар ли е или е някакво ДС? А и ти със здравеопазване ли трябва да се занимаваш или със щуротии, тип "Бойко Дамаджанков"?
  • 10 БАЙ Х@Й ‼️

    4 2 Отговор
    Защо мислите хвърлиха в клетката Арабаджиев ‼️ Още когато беше "Японския" се знаеше , че е окабелена сградата‼️
  • 11 Маска

    5 0 Отговор
    Като са ги подслушвали защо са прикривали незаконните трансплантации?
  • 12 Едните са правили пари от транслантации

    3 0 Отговор
    А другите ако пропеят за тях, ще се знае, че се подслушва!!! И едните и другите са боклуци вършели са" Мръсна работа" !! Ако това се казва Работа!! Болница Лозенец!!!??? Ако това е Болница???

    Коментиран от #15

  • 13 Българка

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Държавата на тиквите е = да държава на мафията
  • 14 Търпин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    По добре питай за първо вътрешно отделение какво и как се е вършило!!!
  • 15 Търпин

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Едните са правили пари от транслантации":

    Болница си е като всяка друга,ако ж теб не е значи гледаш под грешен ъгъл.Единственото и хубаво нещо е че е в Южния парк и въздуха в пъти по добър от в друга болница.