Отидете към основна версия

2 208 21

Денков обясни защо са затворили частните школи

  • денков-
  • обясни-
  • затваряне-
  • частни-
  • школи

Здравните власти решават за затварянето на училищата и детските градини. За ротацията на учениците решаваме ние, каза просветният министър

Снимка: БГНЕС

Частните образователни структури (занимални, езикови школи и др.) са затворени, защото там се срещат деца от различни паралелки, от различни училища. В училищата изучават основния план от образователната програма, по приоритети здравето е с предимство. Така обясни затварянето на частните школи в ефира на bTV образователният министър Николай Денков.

Той допълни,че здравните власти решават за затварянето на училищата и детските градини. За ротацията на учениците решаваме ние, каза просветният министър.

На въпрос от зрители с какво зеленият сертификат ще запази хората, след като ваксинирани се разболяват и разнасят заразата, министърът припомни, че зеленият сертификат е единствената нова тема, която обсъждат с МЗ. Инициативата идва от Здравното министерство и е повдигната след като ситуацията в някои градове става критична. Маските вероятно ще влязат в заповед и ще стават задължителни, обясни Николай Денков.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.

Свързани новини