19 Октомври, 2021 09:25 2 196 21

Денков обясни защо са затворили частните школи

  • денков-
  • обясни-
  • затваряне-
  • частни-
  • школи

Здравните власти решават за затварянето на училищата и детските градини. За ротацията на учениците решаваме ние, каза просветният министър

Денков обясни защо са затворили частните школи - 1
Снимка: БГНЕС

Частните образователни структури (занимални, езикови школи и др.) са затворени, защото там се срещат деца от различни паралелки, от различни училища. В училищата изучават основния план от образователната програма, по приоритети здравето е с предимство. Така обясни затварянето на частните школи в ефира на bTV образователният министър Николай Денков.

Той допълни,че здравните власти решават за затварянето на училищата и детските градини. За ротацията на учениците решаваме ние, каза просветният министър.

На въпрос от зрители с какво зеленият сертификат ще запази хората, след като ваксинирани се разболяват и разнасят заразата, министърът припомни, че зеленият сертификат е единствената нова тема, която обсъждат с МЗ. Инициативата идва от Здравното министерство и е повдигната след като ситуацията в някои градове става критична. Маските вероятно ще влязат в заповед и ще стават задължителни, обясни Николай Денков.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тглр

    14 21 Отговор
    Денков, за онлайн чувал ли си, време е... Здравната система приключи.
  • 2 честен ционист

    11 5 Отговор
    Защото трябва да фалирват час по-скоро.
  • 3 Гост

    35 1 Отговор
    "Нa въпрoc oт зритeли c кaквo зeлeният ceртификaт щe зaпaзи хoрaтa, cлeд кaтo вaкcинирaни ce рaзбoлявaт и рaзнacят зaрaзaтa, миниcтърът припoмни, чe зeлeният ceртификaт e eдинcтвeнaтa нoвa тeмa, кoятo oбcъждaт c МЗ. Инициaтивaтa идвa oт Здрaвнoтo миниcтeрcтвo и e пoвдигнaтa cлeд кaтo cитуaциятa в някoи грaдoвe cтaвa критичнa. Мacкитe вeрoятнo щe влязaт в зaпoвeд и щe cтaвaт зaдължитeлни, oбяcни Никoлaй Дeнкoв."
    Т.е. министъра не отговаря на "неудобни" зрителски въпроси, а директно шикалкави!
  • 4 Директора

    14 24 Отговор
    Безумно обяснение. Радев се издъни и за още един месец несправяне, ще загуби изборите ми се струва. Всичко е трагедия. Само се огледайте. Цени на храни, ресурси, здраве, образование... всичко!!!
  • 5 Филип Ейджи

    12 26 Отговор
    Радев губи изборите!!!

    Коментиран от #6

  • 6 хахаха

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Филип Ейджи":

    и след малко Бойо се събуди до празното чекмедже :))
  • 7 комон сенс

    11 0 Отговор
    Повече от ясно е, че обучението в школичките е по-нмаловажно от това в училище.
    За съжаление качеството в училище никак не е на ниво. Затова хората са свикнали в пшколите децата им да учат, а в училище само да се домогват (всякак) до оценки.
    Много трудно е излизането от тази спирала.
    Няма да стане без свещените крави в системата да пуснат кръв, вместо мляко.

    Коментиран от #14

  • 8 Анонимен

    12 22 Отговор
    Здравето на децата е най-важно, крайно наложително е училищата да бъдат затворени незабавно! Ротациите не са добра идея, ще има новозаразени и смисълът от ДО се обезсмисля. Нека учат само онлайн няколко седмици, за да се спре разпространението на вируса.
  • 9 да си го кажем

    23 8 Отговор
    Няма полза от онлайн обучението.
    Защо решихте, че точно в училище се заразяват хората?
    Градски транспорт, магазини, улици, заведения.......?

    Ако се спазват мерките, в училище децата са по-защитени отколкото навън. Кой от вас ще гарантира, че детето му ще седи затворено в дома си. А че вие ще седите заключени? И дали това би било полезно?

    Онлайн обучението е просто едно улеснение за калпазани, за директри и немотивирани учители.

    Коментиран от #11, #15

  • 10 Денков

    8 6 Отговор
    Как да го обясня по- просто ! Правя това за което ми плащат повече ! Ако откажа , ще ме натирят и другият след мен ще вземе парите ! Един път се живее ! И аз искам да карам нова , лъскава джипка и да купя палат за гаджето , като Боко !
  • 11 Си ган

    8 5 Отговор

    До коментар #9 от "да си го кажем":

    Абсолютно точен коментар..
  • 12 едно разберете

    14 5 Отговор
    Мнозинството от децата, които са били 4-и, 5-и или 6-и клас през 19-а година ще излязат от системата напълно неподготвени ако и тази година я изкарат "онлайн".
    Повечето от тях никога няма да покрият образователния си дефицит и това ще нанесе загуби за милиарди на обществото.
    Наблюдавал съм подобен феномен - никакво обучение през най-важните прогимназиални години, и знам много добре какви хгора пораснаха и какви са им възможностите. (Да, нулевото обучение е съвсем реално, а не фикция).
    Основното училище е най-важният период за децата ви.
    Онлайн обучението им отнема нещо, което после ще трябва с куп пари да покривате ,а в някои случаи и това няма да е достатъчно.
  • 13 кУмУнист

    13 2 Отговор
    Тоя и здравния министър Кацарката чупят тъпомера само да си отворят устата и бълват малаумщини.
  • 14 оня

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "комон сенс":

    Делегираните бюджети съсипаха образованието:))
  • 15 Анонимен

    9 7 Отговор

    До коментар #9 от "да си го кажем":

    Пишете абсолютни глупости.Как училищата са по-защитени, според вас?? Имате ли изобщо идея, какви мерки се спазват напремер в гимназиите? Ще ви кажа: маски-абсолютно никой не носи, нито ученици, нито учители, тестове-абсолютно никой не прави, дистанция-абсурд, прозорец не се отваря, студено е, има болни-без тестове са, не ги обявяват за да няма карантини, замитат ги под килима. Всеки ден по 350 новозаразени деца, а колко родители пострадаха-статистика дори не водят. Паралел със заведения не правете, защото училището е задължително, а на кръчма се ходи-ПО ЖЕЛАНИЕ, в кръчмите неизвинени отсъствия не пишат, там ходят големи хора, които си преценяват и си поемат риска, не са деца!! А на вас какъв ви е проблема да учите ДО, ако сте мързелив едва ли и присъственото ще ви спаси!! Проблема ви е друг-искате учителите, ако може 24/7 да ви превъзпитават отрочетата, а вие да се шматкате без ангажименти на воля! Това е истината ганьо, сега цъкай минуси!
  • 16 Оставка

    6 0 Отговор
    Оставка! Оставка! Стига с тези сертификати!!!
  • 17 Непознат

    6 1 Отговор
    Трябва да се пуснат училищата два пъти по 15 дена и да се удължи учебната година с 1 месец през лятото когото няма зараза.
  • 18 Анонимен

    5 4 Отговор
    Незабавно преминаване на големите ученици от София, Варна на ДО, но БЕЗ РОТАЦИИ или ОСТАВКА!!
  • 19 Съгласен

    1 2 Отговор
    Съгласен съм с незабавно ДО, здравето е за всички и е над всичко, само смъртта не се наваксва.
  • 20 Пипи Чорапчето

    4 0 Отговор
    "Затова МОН ще преговаря със здравното министерство, за да се докаже с тестове за антитела, че тези педагози са преболедували."

    Е?! След като тестът за антитела ще доказва преболедуването на педагозите, защо да не доказва преболедуването и при други професионални групи или изобщо при други хора?!
    Къде е логиката, бе, че хептен се опетлявихте с тези "зелени" буламачи!

    Коментиран от #21

  • 21 Анонимен

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Пипи Чорапчето":

    МОН да пуска веднага поне по-големите ученици на ДО, а после да си прави тестовете за антитела на учителите. Хайде вече стига са се размотавали, болниците препълнени, днес бройките 5000, стига са държали децата насила ги заразяват, децата не са им заложници ееей!!!