Last news in Fakti

20 Октомври, 2018 18:10 2 099 24

Мая Манолова: Изказването на Валери Симеонов е срамно, жестоко и безчовечно

  • валери симеонов-
  • омбудсман-
  • мая манолова

Омбудсманът си направи списък с проблеми за решаване, софийската топлофикация е №1

Изказването на Валери Симеонов, че протестиращите майки на деца с увреждания са "група кресливите жени" с "уж болни деца", е срамно, жестоко и безчовечно. Така смята омбудсманът Мая Манолова, която през последните седмици се явява и един от застъпниците на майките в протестите им за приемането на Закон за хората с увреждания. Тя отказа да коментира искането за оставка на вицепремиера, но изрази мнението си за неговите думи.

"Не са моя работа кадровите решения. Те са си изцяло отговорност на премиера Борисов. Смятам, че това е едно жестоко и безчовечно изказване и отношение. То е недопустимо, абсолютно неприемливо и много жестоко. Оставям тези, които се занимават с политика и управление да го коментират в политически план. Заявявала съм го многократно, аз не коментирам оставки. Аз се занимавам с политики, с каузи, с преследване на цели в интерес на българските граждани. За мен няма значение кои са лицата в институциите, в правителството и парламента, важно е те да работят в интерес на българските граждани. Моята работа е да ги карам, да ги натискам да работят в интерес на хората. Това правя, независимо от това кои са персонажите. Това е едно срамно изказване“, подчерта омбудсманът.

Тя говори по време на пресконференция, на която отчете свършената работа за трите години, откакто е омбудсман. Представи и Бяла книга на нерешените проблеми, с които иска да се справи.

"За този период институцията доказа, че е надпартийна, видима и работеща. Към на нас се обръщат граждани с убедеността, че ще им бъдат решени проблемите", похвали се Манолова.

Омбудсманът отбеляза, че на първа страница в Бялата книга е посветена на софийската топлофикация като топпроблемен монополист, с който вече три години се водят съдебни битки от страна на Манолова.

В книгата са включени още проблемите с Методиката за сградна инсталация, арбитражните съдилища, колекторските фирми, фирми за бързи кредити, законът за хората с увреждания.

Иначе за изминалия период от 3 години близо 100 000 граждани са потърсили съдействие от омбудсмана. 35 282 са постъпилите жалби, като от тях над 32 000 са приключени. Манолова отчете, че в топ 3 на жалбите са срещу нарушени потребителски права (11 780), социални права (6077), изпълнително производство (5511). Омбудсманът за трите години е отправила 3922 препоръки към държавни и общински органи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иконтий

    10 8 Отговор
    Точно Мая Манолова да се обажда е меко казано цинично. Тя активно действаше срещу протестите през 2014, организирайки контрапротести на фона на веещи се руски знамена и знамена на Атака. Същата Атака, която е в основата на т.нар. "патриоти". Манолова е част от проблема и е пряко отговорна да имаме това беззаконие и безхаберие днес.

    Коментиран от #3

  • 2 според мен

    7 8 Отговор
    Манолова би трябвало да е на мястото на боко !! не е лошо слави или радев да направят партия ,да изместят традиционните тарикати печелейки изборите и да предложат на манолова мястото на министър преседател . Манолова заслужава наистина адмирации за начина по който върши работат си !!

    Коментиран от #13

  • 3 аре стига

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Иконтий":

    с тия русофоби,фили американо ....фили ... жената съвестно върши работата си и това е !! докато тролове като теб разделят хората настройвайки ги един срещу друг и така отклоняваш вниманието за ежедневният грабеж извършван от политиците
  • 4 Живите мъртви на България

    10 7 Отговор
    Ако Борисов не изгони Валери Симеонов, то значи и той споделя неговото мнение. Това си личи от цялото му държане, но сега ще трябва да каже да или не.
  • 5 Готин

    7 3 Отговор
    Дайте да си избереме Слави,Бареков(дудука),онзи от Атака,с безумният поглед и всичко е на ред.Ще си играеме кючеци,ръцете горе да виждаме.Кеф.Колко малко му трябва на един народ да е щастлив.
  • 6 Рома

    2 5 Отговор
    Готин.Ракийка,ракийка да има.Кючеците от мене и булката.То се е видяло,че който и да е на власт е същият к....р.

    Коментиран от #7

  • 7 Брато

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рома":

    Аа,може и ракийка да няма.Да си останеш само с кючека.Не помниш ли по едно време нямаше пиене,та изпихме на руснаците одеколона,тройной.
  • 8 наистина

    1 2 Отговор
    коментарите са само от тролове разсейващи вниманието от наистина важни въпроси като смяна на статуктвото !! оплюват и омаловажават и най лекият -повей за промяна или желание за промяна
  • 9 Пешо

    11 1 Отговор
    И нито дума за основните проблеми - циганската престъпност и ниските доходи.

    Коментиран от #10

  • 10 а защо

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо":

    забрави корупцията,неработещите съд,прокуратура,полиция .....доходите особено в часният сектор няма как да се решат административно а да се повишават заплатите в раздутата и нереботеща администрация,образование,.... е ненужно
  • 11 ДАААА

    4 3 Отговор
    А майките не са ли безочливи и безмилостни, да измъчват толкова време болните си деца държейки ги на улицата ?!
  • 12 Дедо1

    2 1 Отговор
    Ура ми даго утепа тоа Безбожниг и Негод.....ик
  • 13 Госта

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "според мен":

    Позорно е да се възхищаваш на хиена. Пази Боже тази да се докопа до управлението (което всъщност цели)
  • 14 Грозна и нахална

    2 1 Отговор
    Мая е една врякаща кифла, която е напълно безполезна във всяко отношение! Плащаме и тлъста заплата за тоя, дето клати гората!
  • 15 Реорганизация

    2 1 Отговор
    Да се закрие тази синекурна длъжност!
  • 16 .....

    1 0 Отговор
    “За мен няма значение кои са лицата в институциите, в правителството и парламента, важно е те да работят в интерес на българските граждани. “ И откога така?Естествено, че най- важни са лицата в институциите. Ако не беше така, България нямаше да е на тоя хал. Нали тия “лица” управляват и когато гледат лучните облаги и не им пука за народа, а само за тях и парите им, се стига до това нещо, наречено “ държава България”, където хората нямат Родина. Не очаквах от нея такова изказване.
  • 17 Реорганизация

    1 2 Отговор
    Да се закрие тази синекурна длъжност!
  • 18 бай Иван

    1 1 Отговор
    Твърдо заставам зад Вал.Симеонов.Червеното знаме=черни тениски тоест АНАРХИЯ!!!!
  • 19 Тръмп

    0 0 Отговор
    Тези "майки" си продадоха децата на комунистите! 150милиона не им требват, щот от БСП ги карат да правят политика на ограбване чрез фондове!!!!!! Вместо парите да се разпределят от Министерството, искат НПО-та да ги приватизират!!!

    Коментиран от #22

  • 20 Усмивката

    0 0 Отговор
    Изказването поне е точно. БГ политиката ще се запомни само с лица и пуяци,но не и резултати .Ефективно работеща система не плямпа безвкусици по форуми на ООН и евротрибуни,а работи тихо и резултатно.....„ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ”

    Коментиран от #21

  • 21 Усмивката

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Усмивката":

    А имаш ли представа поне „това” министерство как пренасочва парите .Чети повечко ,не гледай БТВ,БНТ и НОВА
  • 22 Усмивката

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тръмп":

    А имаш ли представа поне „това” министерство как пренасочва парите .Чети повечко ,не гледай БТВ,БНТ и НОВА
  • 23 чичо

    0 1 Отговор
    Г-жо Манолова,още по срамно е ,че ти, Г.Първанов,Станишев и другарите от БСП за повече от 50год. управление нищо не направихте нито за тези, нито за останалите майки.И понеже знаеха, управлението на БСП-БКП, на какви методи разчита,дори ги беше страх и да стачкуват.Днес не само стачкуват,но и ги чуват.Не оправдавам Симеонов,но ако изказването му е срамно то вашето управление/БСП/ е престъпление към българския народ въобще.Така,че „благоденствието" на тези майки е заради безхаберието на БСП-БКП.Лошото е,че вие от БСП и днес нямате никакъв прогрес и единственото което правите е да рушите.
  • 24 Щурчето Пею

    0 0 Отговор
    Мая- Президент !!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове